You are currently viewing We’re hiring
WS - Captain Kris

We’re hiring

Artscape söker projektledare

Vill du arbeta med en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst? Vi erbjuder en spännande tjänst i en växande organisation där konst och kultur står i centrum. Att vara del av Artscape innebär en inspirerande och kreativ arbetsplats med möjlighet till utveckling inom organisationen.

Med stöd från Arvsfonden har Artscape under två år genomfört ett projekt med fokus på kollektivt skapande av offentlig konst tillsammans med barn och ungdomar. När vår nuvarande projektledare ska ut på nya äventyr söker vi en kreativ och noggrann kollega att fortsätta driva projektet. Projektet leds av en styrgrupp, där samtliga är under 27 år under projektperioden, tillsammans med Artscapes projektledare. Målet är att låta barn och unga styra sitt eget projekt.

Artscape söker dig som är flexibel och inte rädd för att ta i och rycka in där det behövs, då vi är ett litet team som arbetar nära varandra. Du är en självgående problemlösare som gillar att arbeta med personer i alla åldrar. I din roll som projektledare kommer du huvudsakligen ansvara för planering, genomförande och uppföljning av projektet tillsammans med målgruppen. Det kan handla om att hålla planera och hålla i workshops, dokumentation av aktiviteter och metoder. Arbetet innebär även en del resor inom Sverige.

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom pedagogik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du tidigare arbetat med metodutveckling eller att skriva texter är det också en merit. Vi lägger dock stor vikt vid personlig lämplighet för arbetsplatsen och tjänsten. Goda språkkunskaper i svenska och engelska är viktigt och övriga språk är också meriterande. Körkort är ett krav. I och med att projektet riktar sig till barn och unga upp till och med 26 år så ser vi gärna att du som tillhör den åldersgruppen också söker.

Tjänsten är en projektanställning på heltid fram till och med januari, med sex månaders provanställning och vi ser gärna att du har möjlighet att börja så fort som möjligt. Vi tar emot ansökningar via e-post till info@artscape.se fram till och med 4 mars. Intervjuer kommer genomföras löpande. Märk ditt mail med “Ansökan – Projektledare”.

För frågor om tjänsten, kontakta tor@artscape.se

Artscape är en av världens ledande organisationer inom urban samtidskonst. Vi har sedan 2014 producerat storskaliga gatukonstprojekt runtom i Sverige, bland annat Sveriges första gatukonstfestival i Malmö och världens största urbankonstprojekt någonsin i Göteborgsregionen 2019. Vi är en ideell organisation som strävar efter att inspirera och göra konst tillgänglig för alla.