ARTSCAPE FORM

Street Art & Augmented Reality

Östergötland 2020

ARTSCAPE FORM logo

Börja konstvandringen genom att scrolla ned eller klicka dig vidare på länkarna nedan:

The art walk is also made available in English. Click here for English version

Ett unikt perspektiv på en av världens mest populära konstformer

I oktober 2020 kom gatukonstorganisationen Artscape till Östergötland. ARTSCAPE FORM var ett projekt som utmanade och förskönade, och förenade fyra östgötska kommuner i konstskapandet. Linköping, Motala, Mjölby och Åtvidaberg deltog i den två veckor långa produktionen vars huvudsyfte var att leda den urbana konsten in i nya outforskade områden. 

Internationella och svenska konstnärer bjöds in att skapa totalt 16 storskaliga muralmålningar i regionen. Projektet hade även en världsunik vinkel i och med Augmented Reality – en teknik som adderar en spännande digital dimension till den fysiska konsten.

Liksom i alla Artscapes projekt ville vi även bjuda in allmänheten att delta i konstskapandet, via våra så kallade medskapande konstverk. Det är ett pågående initiativ som görs i samarbete med Arvsfonden, där vem som helst vara med och göra ett avtryck på sin omgivning. Under projektet genomförde vi totalt fem medskapande konstverk med hundratals deltagare från alla de deltagande kommunerna.

Augmented Reality

Augmented Reality är en teknik som möjliggör en förstärkning och förvrängning av den fysiska verkligheten. Det är en teknik som adderar ett digitalt lager över det vi kan se med blotta ögat.

Via din smartphone eller läsplatta kan du uppleva konstverken komma till liv på olika sätt. Allt du behöver är att ladda ned Artscapes gratis applikation och sedan rikta mobiltelefonens kamera mot muralmålningarna. Det fungerar lika bra att göra det på plats som på din datorskärm. Här i konstvandringen kommer vi att markera de konstverk som är AR-kompatibla så du vet när du kan plocka fram telefonen.

Följ länkarna nedan eller sök på Artscape AR app på App Store eller Google Play för att kunna ladda ned den.